Zdravější vaření s keramickou pánví

Jistě jste si všimli, že v posledních měsících se to zdravými věcmi na trhu jen hemží. Nejedná se jen o potřebu pohybu, zdravější stravy, ale také zdravějšího vaření. Možná se jedná o trend, ale i tak je to potřeba zdravého žití, i když je umocněna a tlačena mezi spotřebitele rychleji, což by se někomu nemuselo líbit. Je na tom ale snad něco zlého, když žít zdravě opravdu potřebujeme, chceme-li se cítit dobře a svému tělu dávat to nejlepší? Není náhodou, že mezi zdravější vaření se probojovala i keramická pánev. Pravděpodobně jste si již všimli, že v obchodech vedle klasických pánví – nejčastěji teflonových – se objevují i světlé keramické pánve, po kterých poptávka stále stoupá. V čem jsou hlavní výhody takové pánve oproti jakékoli jiné? Nejen že díky světlé barvě keramického povrchu jste schopni lépe odhadnout, do jaké míry je již pokrm upraven, ale také použitá keramika neuvolňuje při zahřívání škodlivé látky jako jiná pánev. Další výhodou je to, že na keramický povrch je možné použít i kovové nástroje, takže se nemusíme bát, že bychom povrch omylem poškodili.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.